Spotlights och downlights

Infällda spotlights kan skapa oerhört fina och behagliga ljusmiljöer enligt dina villkor, detta från diskreta ljuskällor. Det har skett en väldigt snabb utveckling av elmaterial och kunskapen kring det vilket gör att man idag kan skapa väldigt stilrena, snygga och säkra installationer av dessa lampor. Det finns idag oändliga möjligheter och modeller av spotlights som ger olika färger, former och storlekar på ljuset. Finns både med LED och halogen. Om spotlights och downlights

Spotlights är en perfekt belysning med många möjligheter. Ett perfekt alternativ som kan fungera både som basbelysning och som effektbelysning beroende på valet av spotlight samt placeringingen man gör.
Smalstrålande spotlights använder man till punktbelysning där man vill belysa tex en tavla, en prydnadssak, ett objekt eller där man vill ha bättre distans i sin belysning.
Spotlights med bredare ljusbild använder man när man vill ha allmänljus eller bara en jämn basbelysning.

Installation av spotlight.
När man väljer spotlights för infällnad i tak finns ett par regler att ta hänsyn till. Främst är det avstånd till brännbart material samt hur mycket utrymme armaturen kräver omkring sig för säker avkylning och lång livslängd. 
Olika spotlights kan ha olika regler och även om de tillsynes ser likadana ut så kan där vara olika regler vid installation. Det är tillverkarens anvisningar som gäller. Vi hjälper er gärna med att välja rätt spotlight för just dina förutsättningar.

• Val av spotlights.
Att välja rätt spotlight är inte alltid det enklaste. Ska man välja LED spotlights eller halogen? Numera är valet ganska enkelt just där både i offentlig miljö och som belysning till hemmet.
LED spotlights är det självklara valet av många anledningar. Flimmerfri belysning, låg förbrukning, mindre värmeförluster och ett väldigt exakt ljus både när det kommer till ljusfärger och spridningsvinklar. Priserna på LED spotlights är numera riktigt låga också och kvalitén är väldigt hög just nu också..
Viktigt att först ta ställning till är om det är allmänljus eller effektbelysning man är ute efter.