Bordsfläktar, golvfläktar och AC.

Effektiva bordsfläktar, golvfläktar, portabla AC. Fläktar som både är tysta, effektiva och stabila. Skapar svalkande luft och en trivsam kall inomhusmiljö under sommaren. Nu även större golvfläktar som kan gå på lägre effekt och blir då tystare också.

Valet av bordsfläktar & golvfläktar.

Att ha någon form av fläkt inomhus under de varma dagarna är ett enkelt sätt att skapa en behagligare luft. När luft rör sig genom en fläkt så skapar man en rotation av luften vilket ger en kylande effekt, plus att det känns ganska uppfriskande. Idag har det kommit en uppsjö av modeller och funktioner och både golvfläktar och bordsfläktar har blivit tystare och mer effektiva. Om man vill ha en extra tyst fläkt så bör man välja en fläkt med större rotorblad eller fler rotorblad, på så vis får man ett lägre ljud då man kan köra de på lägre hastigheter men ändå transportera mycket luft.

Golvfläktar.
Golvfläktar används oftast där man har lite större yta som man vill kyla. De flesta är oscillerande, ställbara och justerbara vilket gör dem till bra modeller i många olika rum. En golvfläkt behöver inte heller längre vara en ful vit i plast utan där är många snygga fläktar i både rostfritt, trä, svarta mm. Önskar man en extra tystgående golvfläkt i sovrummet när man sover så väljer man en fläkt med lite smartare inställningar som silent, breeze, comfort eller liknande. 

Bordsfläktar.
En fördel med bordsfläktar är att de får plats nästan överallt. Finns riktigt små på 10cm men även större modeller som kan ersätta de större golvfläktarna. En bordsfläkt är att föredra på skrivbord, bord, fönsterkarmar eller hyllor, gärna i en placering nära där man befinner sig. Kör gärna bordsfläktar på något lägre hastighet för att hålla nere ljudnivån.
Bordsfläktar med USB finns numera i i storlekar upp till 18cm. USB fläktar är en perfekt lösning vid arbetsplatsen eller som portabel fläkt och drift via en powerbank. Välj en bordsfläkt som passar din inredning och behov. Bordsfläktar finns idag i metall, svarta, vita och i unika designer.

Pelarfläkt.
När pelarfläktarna (tornfläkt) kom va de verkligen inte så mycket att ha som ersättning till golvfläktar eller bordsfläktar. Idag har utvecklingen kommit längre och många pelarfläktar har bra effekter och kyler luften riktigt bra. En bra pelarfläkt bör ha en effekt på 30W eller gärna mer för att göra någon skillnad och en längre fläkt brukar fungera bättre. 
En pelarfläkt placerad i hörnet i sovrummet brukar skapa en trivsam innemiljö och vill man ha igång den när man sover så väljer man en med tex sleepmode, breeze eller liknande så man inte störs av ljudet nattetid. Även inbyggd timer är då att föredra för att man ska slippa ligga i drag hela natten.

Evaporativ Air Condition (AC)
Detta är en teknik som funnits ett tag men först nu som de kommit upp i de effekterna man önskar. Med en evoporativ AC så har man en portabel AC och man slipper rördragning för utblås av den varma luften som uppstår.
För tre år sedan hittade vi en tillverkare som verkligen höll vad de lovade och deras produkter blev snabbt en säljsuccé.
Värt att tänka på att en äkta portabel AC levererar mycket högre effekt och kylning men våra evoprativa AC gör ett mycket bra jobb där man saknar möjligheten för rördragning för utblåset.