VISAR 1-40 (202)1 2 3 ... 6 Sista 100 per sida

Spotlights och downlights med LED

Det sker en stor ökning av användandet av LED och allt fler spotlights sätts idag med LED-ljuskällan. Detta på grund av att fördelarna med LED är påtagliga, man får en väldigt exakt färgtemperatur, en exakt spridningsvinkel och en väldigt stor energibesparing. Flertalet av våra spotlights erbjuds nu med 5 års garanti och är i de flesta fall dimbara.Vi är glada att kunna vara återförsäljare till marknadens största aktörer inom LED-lampor. Se våra nyheter från Zebra >>

Mer om LED spotlight

Det finns en hel del att tänka på när man väljer LED spotlight och det finns en uppsjö med modeller. Det personaliga valet av design, ljus och vilket rum som ska belysas bör vägas in.
Ett extra varmvitt ljus med 2700 kelvin är många gånger att föredra i hemmiljöer som vardagsrum, allrum, sovrum och liknande. Sedan i kök, wc och badrum väljer man gärna till LED spotlights med 3000 kelvin för ett lite vitare och "renare" ljus. 3000 kelvin är fortfarande ett varmvitt ljus med utan så mycket gult i. Det riktigt kalla ljuset får man på ca 4500 kelvin och uppåt. Ju högre man går på kelvinskalan så går man mot det blåare ljuset. 

Om man ska ha LED spotlights som basbelysning i ett rum så vill man hålla ca 1,20m upp till 1,5m mellan sina spotlights. Börja ca 0,5m ut från väggen när man tar fram antalet spotlights man vill ha. Normal ljusspridning bör ligga på runt 40 grader. 
Många väljer LED spotlights som en del av sin belysning och det kanske bara är i badrum och mindre utrymmen man enbart använder sig av bara LED spotlight. En snygg taklampa, mindre bords och golvlampor tillsammans med LED spotlight som släpljus mot en vägg brukar vara en trevlig kombination.

Idag finns led spotlights där man tex kan få olika ljusfärger när man dimrar de. De blir då extra varmvita i sin ljusfärg när man dimrar ner och man skapar då en extra trevlig mysbelysning. Dessa downlight kallas ibland för warmdim, tune, tuneable, dim2warm mm. 

Vid installation av LED spotlights måste man se till att där är bra med luft runt spotlightsen. Antingen att man har ett oisolerat innertak/undertak eller att man skapar utrymmet med hjälp av spotlightslådor. Om man inte har den möjligheten kan man välja en LED Spotlight som är godkänd att montera i isolering eller godkänd för att montera mot brännbart material.
En ledspotlight och dess drivdon innehåller elektronik och precis som med all elektronik så mår den bättre och får längre livslängd om det finns god ventilation.